Menabung untuk masa depan >_

There was an error in this gadget

November 28, 2011

~~Just Graduated ~~


Assalamualaikum...

Alhamdulillah, Syukur ke Hadrat Allah S.W.T, Akhirnya impian dan cita-cita dapat ku kecapi. Semalam telah berlangsungnya majlis konvokesyen yang dinanti-nanti. Alhamdulillah.

Jelas terpampar wajah kegembiraan rakan-rakan, apalagi kedua ibubapa dan keluarga.

The first, I want to Thank To Allah, for gives me that chance. That is a big success that i never get without will of Allah and Him Permissions. Thank Allah For Choosing me from the thousand Million of people to give me the Hidayah.

Secondly, I want to thank To My Parents and Family, for give me support and understand my situation. Besides that to my fiance Ferwan, for supports and gives me a lot of help, also understands me. I appreciate it.


With Family, Abeen, Mum, Me and Donn



With My Fiance Ferwan

Thirdly, I want to Thank To All Supporter, Especially all Lectures at ILDAS, KUIS, and Bahagian Pembangunan Insan,MAIS also Lembaga Zakat Selangor...



With Group Asnaf De'Kuis

Finally, To All my friends for being my friends since we studies until Graduated....Especially to Siti Kelipa, Hanis farhanah, Ida NurSyafinaz, Noradila, Noradira and others...


With Siti



Finaz, Hanis, Dila and Me


~~Sebak~~

Mungkin kau tak sedar,

jauh dalam hati aku bermimpi menaip kertas kerja

menahan mata dari terlelap

menghadap patah perkataan

menghafal segala butiran

bergelak ketawa tak hingat-hingat

Untuk tidak terus jadi bebanan, aku lepaskan.


*titis



Nurkilan: Hanis Farhanah


Love you All.


Kalau Suke Kasi Like Banyak-Banyak

November 21, 2011

Im So Excited

Assalamualaikum and halew..halew... Farah here..huhu

Hari ni, nak keje rasa tak semangat je... Rasa nak balik umah cepat nak prepare ke airport LCCT jemput mak datang dari Kampung... jauh wooo... Sabah mari. Buat keje sikit dah dok mengelamun. Haish Gembira sungguh hati ku lalalala XDXDXD. Alhamdulillah hasrat dan impian akhirnya tercapai juga, membawa mak ke sini untuk majlis graduate nanti. Ayah tak ikut sekali mulanya nak bawa mak ngan ayah sekali, tapi ayah kata dia kurang sihat malas pula nak jalan, dia suruh mak je pergi... Mmmmm tak ape lah janji datang kan... sungguh tiada siapa menyangka, aku yang suatu ketika dulu habis belajar sampai tingkatan 2 je, dapat mencapai impian untuk mengenggam segulung diploma. Bukan nak riak apalagi nak ujub, sekadar untuk berkongsi rasa ini. Terima kasih Allah kerana memberi peluang sekali lagi untuk ku, mengapai cita-cita ini, melalui hidayah mu yang sangat besar.

Kalau Suke Kasi Like Banyak-Banyak

November 18, 2011

Friday is Come Again

...Friday is Come Again...

Assalamualaiukum.... Halew,Halew Farah in da house... huhu

Hari ni hari Jumaat, suke, suke, suke... Nape pulak suke, sebab Petang ni lepas balik dari keje ni boleh Balik my second hometown, Rawang mari lorr.. My first hometown mestilah kat Keningau. Jum Count with me. Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday yeah Saturday and Sunday will come again.

...^_<...

Kalau Suke Kasi Like Banyak-Banyak

November 17, 2011

Don't See More

Jangan SEE MORE !!
Jangan SEE MORE !!
Jangan SEE MORE !!
Jangan SEE MORE !!
.........
.........
.........
.........
.........
.........
.........
.........
.........
.........
.........
.........
.........
.........
.........
.........
.........
.........
╬═╬ kenapa kamu degil sangat?
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ masih ingin turun ke? baik jangan turun..
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ kamu memang degil !!
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ malas nak kata ap dh..
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ ak dh cakap jgn turun !!
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ mesti korg dh tension kan?
╬═╬ eh, kjap2.. jgan la mngalah.. byk lagi masa la
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ eh, jauh lg ker??
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ eh, xsmpai lg ker?
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ adoi, dh xlarat dh ker?
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ xpe2, sabar tu kn separuh dari iman
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ kejap jer lg sampai la tu.. kejap jer lagi..
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ huh? kan td dh bg tahu.. jangan see more.. tu la degil.. :)
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ aik, npe xabis2 lg nie? hmm,
╬═╬
╬═╬ okey, para penumpang anda sudah selamat ke destinasi..
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ okey, anda boleh turun dgn selamat..
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬

sampai pn kt bawah !! tahniah kerana anda adalah orang yg :
- bersabar
- ingin tahu
- paling penting.. DEGIL! HAHA !
- Jom naik atas semula :D

Kalau Suke Kasi Like Banyak-Banyak

November 16, 2011

Adobe Photoshope

Assalamualaikum...

Ari ni Hana nak update blog lagi...
rajin pulak nak update kan... yelah dah bertahun sangat blog ni x berisi gara-gara lupa password XD...

Tahun 2008 Hana mula tergila-gilakan Friendster Pastu Tagged pastthree hehe (Sengal) Facbook ... Paling lama tergila dengan Facebook. Blog ni sejak 2009 tapi sejak lupa password dah x ber'Blog dah. Tapi Masa hari Selasa 8 nov 2011, tetiba rajin nak usha2 kan nak reset balik password, dapat je cuma sebelum ni x nak cuba kan..kan... huhu..

So dah start lah nak bermula balik dengan Blog ni... Facebook buka juga tapi untuk update Bisness Contact Lens... Nak Beli boleh je tengok kat page ni ye Farhana's Lens ... murah-murah je.

Apa yang Hana nak cerita sebenarnya bukan pasal bisnes, nak cerita pasal nak mencantikan blog, Adobe photoshop and something like that.. :)

Sebenarnya kalau kita rajin, kita boleh buat blog kita ni super-duper cute... Tapi blog Hana ni xde lah kan sebab tak rajin lagi... nak belajar buat tutorial cantikkan blog, ade je. Banyak.

Bila kita rajin update blog, follow blog friend, Baca blog friend and macam-macam lagi lah. Kita dapat perolehi banyak ilmu tau, kadang-kadang benda yang kita x pernah nak tau kita jadi tau, benda yang kita x pernah nak minat jadi minat. Macam Hana sebelum ni x pernah nak minat dengan Adobe Photoshop, sekarang dah mulai minat.

Tapi jangan pula buat blog untuk tulis-tulis fitnah, aibkan orang dan yang sewaktu dengannya kan. Nanti lagi banyak orang yang baca lagi banyak saham di Akhirat... Kalau dapat saham pahala tak ape, tapi kalau saham dosa... Nauzubillah.

Hana ter'Suka kat Adobe ni salah satunya sebab boleh edit-edit gambar kan... Tu dulu, Sekarang Hana fikir kalau mahir guna Adobe Photoshop ni lebih muda untuk kita cari peluang pekerjaan antaranya Designer, ke buat bisnes sendiri kan, so pandai-pandailah. Semalam saya baru beli DvD Tutorial untuk Photoshope kat sini, Cantik ke, Hodoh ke yang penting ada yang sayang, murah je RM30, So sesape yang baru nak berjinak-jinak dengan bende-bende macam ni boleh lah cuba. Gud Luck..

~~ Tingkatkan Prestasi, Kurangkan Kontrovesi~~ Zaaasssss... Layan...

Kalau Suke Kasi Like Banyak-Banyak

Tiada Hari tanpa "Kupi"


Jam menunjukkan pukul 5.45pm, namun jari-jemariku masih pantas menekan keybord komputer untuk meneruskan kerja-kerjaku. Aku yang sepatutnya tamat kerja pada pukul 5.oopm masih gagah meneruskan kerja-kerja memasukkan data ke dalam laman Ilmu untuk proses pengkatalogan buku-buka di perpustakaan. Bukan diarah untuk berkerja lebih masa tetapi atas kerelaan diri sendiri untuk tidak berhenti.

Aku menghirup white coffee yang telah dibancuh sejak sejam yang lepas. Sejuk, tapi sedap. Keenakannya hanya saya yang tahu. Sehari tanpa coffee terasa ada sesuatu yang kurang, "Something Wrong" rasanya. Masih teringat ketika belajar di ILDAS. Aku dengan rakan-rakan sangat gemar minum coffee, dalam sehari 2-3 kali bancuh coffee. Bukan secawan kecil tapi secawan besar, penuh bekas air yang panjang.

Raja-raja "kupi" masa tu aku, kak Ina, ngan Fatihah. Masa tu lah terkeluar dan terjadinya istilah "Tiada Hari Tanpa kupi".

Kalau Suke Kasi Like Banyak-Banyak

November 14, 2011

~~S.E.N.Y.U.M~~


Hati batu. Tiada perasaan. Muka tegang.
Muka ketat, kelat, masam, pendek kata tak manis langsung. 

Wajah tak cantik tapi senyum selalu nampak manis.
Sejuk hati yang melihat, nak bagi kerjasama pun tak kisah. 
Ini tidak. Datang dengan tergesa-gesa, tak bagi salam, terus sergah. 
Nak layan pun malas. 

Bersikap dingin, orang pun dingin juga. 
Nak orang lain hormat, kena hormat orang lain juga. 
Orang kata muda-mudi kena hormat dengan orang yang lebih tua. 
Yes betul. 
Tapi kalau orang yang dah 40-50an ni yang tak reti budi bahasa, tak reti hormat... 
Macamana?




Bestkan kalau senyum daripada muka ketat..



Tengok En. Kambing ni Handsome je senyum.....


Senyum~~~Jangan tak senyum~~~

Kalau Suke Kasi Like Banyak-Banyak

Don't Be Gelabah


Berlambak!!



Bukan merungut, tapi selerak meja, tangan ada dua sahaja, kaki tak mampu nak tolong. Masih ada ruangan yang kosong, Kenapa meja ini menjadi pilihan.  
Yang dah ada di atas meja masih banyak lagi, dalam proses, kenapa ditambah benda yang sama...  Simpan di sana dulu pun tak mengapa, bukan jadi masalah. Simpan di sini banyak-banyak pun tak menang tangan habiskannya.  
Besok 5S nak datang, jadinya mengelabah, kelam kabut. Yang di atas meja dalam proses ini dipunggah balik letak di ruang kosong tu. Man-man chow... saya buat no worries.... One by one ok.. letak banyak-banyak macam ni.... 
Aku SERABUT...

Kalau Suke Kasi Like Banyak-Banyak

Copyright @ 2009-2011 All right Reserved By Hana Nurfarah